IAA Transportation Hannover Marcomsultancy Beurs

Van 20 tot 25 september presenteert de IAA Transportation in Hannover de trends en innovaties op het gebied van bedrijfsvoertuigen, logistiek en transport. Na een onderbreking wegens de pandemie gaat ’s werelds grootste platform voor vervoer en logistiek volgende week van start.

VDA-directeur Jürgen Mindel is zeer tevreden over de belangstelling voor de IAA Transportation: “Alle geplande hallen zijn volgeboekt. We noteren een groter aandeel internationale exposanten en partners dan in voorgaande jaren. Meer dan 1.400 exposanten uit in totaal 42 landen presenteren volgende week hun innovaties en concepten. Onder hen zijn internationale en nationale fabrikanten, infrastructuuraanbieders, busfabrikanten, tech-bedrijven, start-ups en, voor het eerst: fabrikanten van bakfietsen.”

Nederland op IAA Transportation

In totaal steken volgende week 90 Nederlandse bedrijven de grens over. DAF onthult de nieuwe generatie DAF XD, en traditioneel zijn de fabrikanten van aanhangwagens, opleggers en carrosserieën alsook de toeleveranciers opnieuw sterk vertegenwoordigd. Zij vormen veruit de twee grootste Nederlandse exposantengroepen.

“De IAA Transportation vindt plaats in een extreem uitdagende economische omgeving”, benadrukt Müller en stelt in dit verband de prognose voor de internationale bedrijfswagenmarkten bij: “Gezien de huidige gespannen economische situatie en de grote mate van onzekerheid verwachten wij dit jaar slechts een lichte stijging van 5 procent voor de zware Europese bedrijfswagenmarkt. Voor de Amerikaanse bedrijfsvoertuigenmarkt hebben wij onze prognose moeten verlagen van +5% tot +2%. We hebben onlangs ook onze prognose voor de Chinese markt voor zware bedrijfsvoertuigen voor 2022 verlaagd van -20 procent naar -35 procent.”

“Niet afgeschrikt door dit gegeven blijven bedrijven met overtuiging en daadkracht investeren en innoveren om klimaatneutraal en digitaal vervoer te realiseren. Op de IAA laat de hele branche zien hoe succesvol zij hierin al is. Met het vernieuwde beursconcept legt de IAA de nadruk op de innovaties en trends op weg naar een klimaatneutrale logistiek”, aldus Müller.

Op de IAA Test Drives kunnen in totaal 22 zware en 39 lichte bedrijfsvoertuigen worden uitgeprobeerd. De testritten zullen klimaatneutraal zijn: ongeveer 50 voertuigen rijden op alternatieve energie. Daarvan wordt ongeveer 90 procent zuiver elektrisch aangedreven door groene stroom en ruim 10 procent door brandstofcellen. De overige voertuigen gebruiken hernieuwbare dieselbrandstof. Op het terrein is een testbaan beschikbaar voor de testritten.

Uitreiking Sterren van het Jaar

Op maandag 19 september zullen diverse prijsuitreikingen plaatsvinden. De Truck van het Jaar, de Bus van het Jaar en de “Bestelwagen van het Jaar” zullen worden bekroond. Ook de Truck Innovation Award zal worden uitgereikt. De prijzen worden uitgereikt door een Europese jury van deskundigen, en zijn onafhankelijk van de IAA. Daarnaast kunnen bezoekers een andere première verwachten op donderdag 22 september, wanneer de International Cargobike of The Year 2022 voor de eerste keer zal worden uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats in het kader van de samenwerking met de Cycle Logistics Association.

Bezoek IAA Transportation

IAA Transportation bezoeken? Bestel een entreeticket in de IAA-shop: https://visitors.iaa-transportation.com/en/application/ticket-shop/products.

Dit artikel is geschreven door Marcomsultancy en gepubliceerd op TTM.nl.