INTERSCHUTZ 2022 Hannover Beurs

Volgende week is Hannover het internationale epicentrum voor rampenbestrijding, brandpreventie en veiligheid. Bedrijven uit meer dan 50 landen laten van 20 – 25 juni op vakbeurs INTERSCHUTZ hun nieuwste innovaties zien. Op het buitenterrein vinden productdemonstraties van brand- en securityprofessionals plaats, en je kunt deelnemen aan ruim 130 conferenties en lezingen. Koop hier je tickets.

Digitalisering, civiele bescherming en duurzaamheid

Met ruim 1.300 deelnemende bedrijven belooft INTERSCHUTZ 2022 bol te staan van innovaties. Met het hoofdthema ‘Teams, Tactics, Technology – Protection and Rescue Networked’ blikt INTERSCHUTZ vooruit op de toekomst van de brandweer- en rescuesector. Digitalisering stelt hulpdiensten in staat om nog sneller en doeltreffender te werken. Daarnaast zal INTERSCHUTZ in het teken staan van civiele bescherming. Als bezoeker kun je spannende nieuwe producten verwachten. Alternatieve aandrijvingen voor voertuigen van hulpdiensten, bijvoorbeeld, zullen een belangrijke rol spelen. Ook drones voor verkenningsvluchten, reddings- en brandbestrijdingsrobots, de nieuwste 5G-toepassingen en digitale functies op persoonlijke beschermingsmiddelen zullen op INTERSCHUTZ te zien zijn.

Nederland op INTERSCHUTZ

Nederland wordt gezien als een belangrijke partner, en is daarom goed vertegenwoordigd op INTERSCHUTZ. Ruim veertig Nederlandse bedrijven steken volgende week de grens over. “Een zeer gevarieerd deelnemersveld”, vertelt Victor Koppelaar van Global Fairs Nederland. “De laatste INTERSCHUTZ vond in 2015 plaats. Dat betekent dat we volgende week ruim zeven jaar aan ontwikkeling en innovatie gaan zien. Vanuit Nederland zien we bijvoorbeeld diverse internationale spelers op het gebied van rescue equipment, transmissie en aandrijftechniek. Daarnaast ook bekende trainings- en consultantbureaus op het gebied van brandweer en BHV, en producenten van pomp- en blussystemen.”

Hoogtepunten

Tot de hoogtepunten van INTERSCHUTZ behoren ook de Holmatro Rescue Challenge en de Europese kampioenschappen Firefit, waar de fitste brandweerlieden het tegen elkaar opnemen. In volledige uitrusting moeten zij onder meer een toren van twaalf meter beklimmen en een brandslang omhoog trekken. En het is de bedoeling om een pop van 80 kilo naar de eindstreep te redden. Het is de vraag of het wereldrecord van 1:11 minuten zal worden verbroken. Parallel aan INTERSCHUTZ vindt de 29e Duitse Brandweerdag plaats, waarvoor de Duitse Brandweerbond (DFV) alle internationale vakbeursgasten uitnodigt. Het evenement begint met een “blue light mile” op de zondag voor de beurs in het stadscentrum van Hannover.

Forum

Op het centrale INTERSCHUTZ-Forum in hal 26 zullen tijdens beurs meer dan 130 lezingen en forumdiscussies plaatsvinden. De conferentie concentreert zich elke dag op één themagebied: preventieve brandbeveiliging (maandag), civiele bescherming en rampenbeheersing (dinsdag), bosbranden en brandbestrijding (woensdag), digitalisering (donderdag) en reddingsdiensten (vrijdag). De conferentie wordt ook live uitgezonden via de INTERSCHUTZ-website.

Bezoek INTERSCHUTZ 2022

Bezoek INTERSCHUTZ van 20 – 25 juni 2022 – fysiek of digitaal. Via deze link kun je een entreeticket registreren. Kies voor een dagticket (24,00 euro) of een full-event ticket (54,00 euro). Ga voor meer informatie over INTERSCHUTZ naar: www.interschutz.de. Hier vind je alle documenten waarmee je jouw beursbezoek optimaal kunt voorbereiden. Waaronder een overzicht van alle exposanten en hun producten, een overzicht van congressen en side-events en informatie over reis en verblijf.