Mindervaliden Badkamer Akkermans Kitwerken Groep Hendrik-Ido-Ambacht

De bewoners van deze woning in Hendrik-Ido-Ambacht hebben Akkermans Groep ingeschakeld voor een renovatie en aanpassing van hun oude badkamer. De opdracht was deze veilig en comfortabel te maken voor mindervaliden.

Een aangepaste badkamer biedt uitkomst voor senioren en mindervaliden. Zo kunnen zij met enkele aanpassingen comfortabel en veilig gebruik blijven maken van hun badkamer. De bewoners maakten al gebruik van een traplift om de eerste verdieping te bereiken.

Aanpassingen mindervaliden badkamer

Er is gekozen voor een volledige badkamerrenovatie. Nadat het oude bad en meubilair zijn verwijderd, is gekozen om een nieuwe tegelvloer te leggen. In plaats van een badkuip met opstaande randen, is in het nieuwe douchegedeelte een aflopende vloer met drain geplaatst om struikelen te voorkomen. Voor een betere toegankelijkheid is de doucheruimte verbreed naar 120 cm en is door ons een glazen douchewand van 140 cm breed geplaatst als afscheiding. Voor de veiligheid van de mindervalide bewoner maakten wij een kleine vaste douchezit (of douchekruk) en plaatsten daarnaast een wandbeugel.

Onderhoudsvrije wanden

Op verzoek van de bewoners zijn alle wanden in de badkamer voorzien van onderhoudsvrije en waterbestendige wandtegelpanelen. Deze kunnen over bestaand tegelwerk worden geplaatst. Het voordeel voor deze bewoners is dat de wandpanelen geen voegen hebben. Ze zijn dus makkelijk te reinigen, en door een speciale toplaag zijn de panelen ongevoelig voor schimmels. Onderhoudsvrij dus.

Plaatsing wastafelmeubel en spiegel

Bij de renovatie zijn een nieuw wastafelmeubel, wasbak en verlichte spiegel gemonteerd. Daarnaast plaatsten we een nieuwe elektrische designradiator.

Kitwerkzaamheden

Ter afronding van de renovatie van deze mindervalidenbadkamer, is de volledige ruimte netjes rondom en waterdicht afgekit. Dit badkamerproject hebben wij in vijf werkdagen afgerond. De bewoners kunnen nu veilig en comfortabel genieten van hun nieuwe badkamer.

Akkermans Groep, specialist in seniorenbadkamers

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor aanpassingen tot een seniorenbadkamer of mindervalidenbadkamer? Neem contact op met Akkermans Groep in Zwijndrecht. Kijk voor meer informatie op www.akkermanskitwerken.nl.

Akkermans Groep is klant bij Marcomsultancy

Akkermans Groep in Zwijndrecht is sinds 2021 klant bij Marcomsultancy. Ik help bedrijven met authentieke, no-nonsense marketing. On-demand of interim, online en offline. Heb je een klus die steeds blijft liggen, of heb je hulp nodig bij een project? Stap ook in bij Marcomsultancy.